Foto: Lex Salverda AlgemeenNieuws

Boeren claimen schade wateroverlast in Noord-Holland

Telers van aardappelen, bollen en sla hebben een schadeclaim neergelegd bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vanwege wateroverlast.

Half juni kreeg de kustregio van Noord-Holland te maken met plaatselijk tot wel 120 millimeter neerslag in een paar uur tijd. Boeren uitten zich kort daarna al kritisch over het handelen van het waterschap tijdens deze calamiteit. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft tot nu toe 19 claims ontvangen van particulieren en bedrijven die de schade door de wateroverlast op het schap willen verhalen. De particuliere claims zijn soms enkele honderden euro‘s; voor de agrariërs gaan de claims richting de € 100.000.

Resultaten evaluatie pas in september

Of het schap de claims honoreert, blijft nog lang onduidelijk. Om te beginnen laat HHNK eerst het handelen tijdens de wateroverlast evalueren. Deze evaluatie gebeurt zowel door het waterschap zelf als door externe deskundigen. De resultaten daarvan zijn er naar verwachting begin september.

Reacties

  1. Heb te doen met die ondernemers ,maar geen vertrouwen dat dit goed afloopt voor hundeze reactie is automatisch gemodereerd

Beheer
WP Admin