AlgemeenNieuws

Bodembeweging wil massaal bezwaar OZB-aanslag

Groningen – De Groninger Bodem Beweging (GBB) roept inwoners van het aardbevingsgebied op massaal bezwaren in te dienen tegen de onroerend zaakbelasting (OZB).

Daarvoor heeft de GBB een voorbeeldbrief op hun site gezet.

Volgens de bodembeweging is het maar zeer de vraag of de huidige taxaties van de woningen in het gebied kloppen, gezien de waardedaling door de voortdurende aardbevingen. In veel gevallen is de aanslag waarschijnlijk te hoog is de verwachting van de actiegroep

De GBB denkt dat veel gemeenten niet op een verlaging van de OZB zitten te wachten omdat ze door het verlagen van de WOZ-waarden veel inkomsten zullen mislopen.

De discussie over de WOZ-waarde wil de GBB aanzwengelen door massaal bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ-beschikking en de OZB-aanslag. In overleg met Advocatenkantoor PlasBossinade is een voorbeeldbrief van een bezwaarschrift opgesteld. Die brief is op de GBB-site te vinden.

De idee van de GBB is dat PlasBossinade in overleg treedt met de betrokken gemeenten om tot een reële schatting te komen van de WOZ-waarden. Omdat daar tijd voor nodig is, wordt in de brief uitstel aangevraagd voor een motivering van het bezwaar.