VarkensOpinie

Bezinning

Op het moment van schrijven verkeer in het buitenland. Voor mij een tijd van bezinning. Tijd nemen om te bezinnen kan ik alleen wanneer ik in een andere omgeving zit. Het zet de verbinding met alles wat je dagelijks doet even uit.

Mijn leven is afgelopen jaar drastisch veranderd. De afgelopen jaren was ik werkzaam in het politiek-bestuurlijke domein voordat ik de overstap maakte naar de varkenssector. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb gehad.

Het bedrijf van mijn ouders was mijn referentiekader. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik al een heleboel wist van de sector. Totdat ik werd gekozen als voorzitter van de NVV. Ik ben erachter gekomen dat er veel meer in de sector omgaat dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Wij behoren echt tot de wereldtop.

Het afgelopen jaar heb ik heel veel mensen ontmoet. Ik heb gemerkt in deze functie dat je ook een heel interessante gesprekspartner bent voor diverse partijen. Uitnodigingen voor diners zijn meer regel dan uitzondering. Ik weet inmiddels wat ik het allerleukste vind aan mijn werk, opkomen voor het belang van de varkenshouders en intensief contact met ze onderhouden.

Wat mij is opgevallen dat veel lieden, van (oud)bestuurders tot journalisten kritiek hadden op de keuze om voor een producentenorganisatie te gaan, maar het succes nu wel te benoemen en in sommige gevallen zelfs te claimen. Ik vind dat jammer. We hadden namelijk alle steun kunnen gebruiken om een sterk collectief te vormen. Samen kunnen we meer dan alleen. Ik hoop dat dit in

2015 anders zal zijn. Een tijd van bezinning. Het jaar 2015 wordt het jaar van de waarheid. De belangrijkste taken die ik voor mijzelf weggelegd zie zijn: nog meer kennis en kunde doen van onze geweldige sector, focus houden op pure belangenbehartiging en de POV verder inrichten en vormgeven. Het belangrijkste van alles is misschien nog wel om koers te blijven houden, een beter imago en een sterk collectief en mij niet te laten afleiden door allerlei randzaken.

Beheer
WP Admin