Premium
Foto: Henk Riswick AlgemeenColumn

‘Beste jongetje van de klas’

Reacties

  1. Corona is het Trojaanse paard wat het leven van iedereen nu en in de toekomst een behoorlijk stuk onaangenamer gaat maken. Toen ze Joseph Goebbels vroegen hoe hij het Duitse volk zoveel regels op heeft kunnen leggen was het antwoord dat als je er gewoon elke keer 1 regel erbij geeft de mensen dat wel pikken. In het begin werd er door politici bijvoorbeeld geroepen dat een corona paspoort er NOOIT zou komen. Als we een paar maanden verder zijn kun je zonder corona paspoort geen scheet meer laten. Zonder dat de meeste mensen het door hadden hebben ze hun vrijheden opgegeven en is de rest van de wereld al heel binnenkort afgezakt naar het niveau van china waar ze een punten syteem hebben voor goed gedrag.

  2. Omdat de bedenkers van de “green new deal” hun politieke macht gebruiken om deze onzin er doorgedrukt te krijgen betekent niet dat het een goed idee is Han. Het is een bedenksel van oa Alexandria Ocasio Cortez uit New York die als het aan haar ligt in tien jaar naar nul % fossiele brandstoffen wil. Dat zou voor iedereen een flink wat lagere levensstandaard dan bijvoorbeeld Cuba betekenen. Cuba is armoede en zelfs Cuba heeft in mindere mate beschikking over fossiele energie. Het stads meidje Cortez heeft nog nooit een aardappel gerooid en heeft vrijwel geen levenservaring. Dat is de reden dat zij zoveel onzin uitkraamt. Ze heeft helemaal niet door dat het luize leventje dat ze leidt volledig mogelijk wordt gemaakt door de fossiele brandstoffen die ze bij elke mogelijke gelegenheid vervloekt. De levensstandaard die wij genieten is nog nooit zo hoog geweest als vandaag. De levensverwachting is ook nog nooit zo hoog geweest als vandaag. We hebben bijna alles wat we hebben en waarderen te danken aan fossiele energie.

  3. De vraag is niet of we meer voedsel moeten produceren of is de huidige productie aan voedselgrondstoffen genoeg voor het huidige aantal mensen op aarde. Tijdens de eerste corona lock down bleven de aardappelboeren met hun frites aardappelen zitten. Geeft dit niet aan dat er door het bewerken van landbouwproducten verspilling ontstaat in de keten? Hier kunnen we de houdbaarheidsdatum, die als wet wordt gebruikt door een ieder, aan toe voegen. Hiermee verdwijnt ook nog onnodig bruikbaar eten in de groene container. Ik wil best geloven dat de Green Deal geen overbodige luxe is, maar volgens mij moeten hier wel de nodige aantekeningen bij gemaakt worden. Helaas voor de Brusselse burelen is valt de Green Deal onder het hoofdstuk ¨We geloven dat dit de uitweg is nar een betere wereld¨. Hiermee zijn kritische kanttekeningen niet meer mogelijk!

Beheer
WP Admin