Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Berg en Dal bestudeert plan melkfabriek Koolen

Gemeente Berg en Dal (Gld.) behandelt op donderdag 14 december de plannen van Dutch Dairy Genetics (DDG) om een melkfabriek te vestigen in Groesbeek.

Dat meldt dagblad de Gelderlander.
DDG is eigendom van internetmiljonair Kees Koolen. Mocht de gemeenteraad niet akkoord gaan met het plan, dan zal de locatie weer voor de pluimveehouderij worden gebruikt, zo geeft een woordvoerder van DDG aan.

Burgemeester en wethouders staan positief tegenover de plannen voor een melkfabriek, maar in de gemeenteraad bestaan twijfels om in te stemmen met de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan.

Productie van lang houdbare melkproducten en room

Eerder dit jaar werd tijdens een presentatie voor buurtbewoners bekendgemaakt dat er plannen zijn voor een melkfabriek voor de productie van lang houdbare melkproducten en room. De fabriek zou 120.000 liter rauwe melk per dag gaan verwerken, en in een later stadium maximaal 211.000 liter per dag. Binnen een eerste bedrijfsopzet zijn 20 tot 22 medewerkers nodig.

DDG heeft ook een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een stal voor 388 runderen in het Gelderse Wichmond. Eerder zette de Raad van State nog een streep door een natuurbeschermingsvergunning voor zo’n 1.150 runderen, eveneens in Wichmond

Beheer
WP Admin