PluimveeNieuws

Ben Dellaert benoemd tot nieuwe voorzitter IEC

Berlijn – Avined-secretaris Ben Dellaert is donderdag benoemd tot voorzitter van de International Egg Commission (IEC), de wereldorganisatie van en voor producenten en handelaren in eieren en eiproducten. Zijn benoeming vond plaats tijdens de IEC Global Leaderschip Conference in Berlijn.

Dellaert, oud PPE- en PVE-secretaris en sinds januari 2014 operationeel directeur van Comore in Zeist, was vanuit zijn PPE-functie al langer betrokken bij de IEC, waarvan hij in september 2012 vice-voorzitter werd. Als voorzitter volgt hij de Mexicaan Cesar de Anda op.

Spreekbuis van eiersector

De IEC telt meer dan 300 leden uit 79 landen, elk land met een substantiële eiersector is vertegenwoordigd. De laatste tien jaar is het aantal leden verdubbeld. “Verdere groei van het aantal leden, vooral uit zich ontwikkelende landen, vind ik erg belangrijk” stelt Dellaert. Onder zijn leiding zal ook de rol van de IEC als vertegenwoordiger van de wereld-eiersector richting FAO en OIE verder uitgebouwd worden. “Deze organisaties erkennen de IEC als spreekbuis van de mondiale sector, een fantastisch uitgangspunt om verder op te bouwen als het gaat om duurzame, gezonde eiproductie en het tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar dierlijk eiwit.”

Kennis belangrijk

Binnen de eiersector is het delen van kennis een belangrijk uitgangspunt. Dellaert: “Zo is een AI Task Force opgericht, die zich richt op het gezamenlijk aanpakken van de in omvang steeds toenemende vogelgriepproblematiek wereldwijd. Alle beschikbare kennis wordt hierin gebundeld en gedeeld.”

De IEC kent ook de zogenoemde International Egg Foundation, waarmee de organisatie zich actief inzet voor het opzetten van productieketens voor eieren in Afrikaanse landen.

Delleart blijft Avined-secretaris.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin