Premium
Boerderij met land. Jaap Haanstra vreest dat door ‘Basel 4’ boer zijn moeilijker wordt na 2023. Grond en gebouwen vormen na 2023 namelijk niet meer de basis voor een financiering. - Foto: Henk Riswick AlgemeenOpinie

‘‘Basel 4’, weg ermee!’

Reacties

 1. Het ergste is het europarlement bestaat alleen uit ongeschikte zakkenvullers die geen kennis van zaken hebben, enkel daar terecht gekomen via hun mislukte landelijke politieke job. Kijk maar in Nederland alle ex ministers behalve van de pvv hebben een goedbetaalde funcie elders

 2. Wat hier via democratische processen wordt bewerkstelligd is in het Rusland van Poetin al enkele jaren de gewoonst zaak van de wereld. Kleine bedrijven of bedrijven die de grote landeigenaren in de weg zitten krijgen geen krediet meer voor bedrijfsmiddelen of andere noodzakelijke investeringen. Hier blijkt dat de democratie deze dictatorial werkwijze ook weet te implementeren. Naast kringloop landbouw gaan we richting Middel Eeuwen, Landjonkers, Rijke handel in de Hollanden en de rest ziet maar.

 3. Laat ze zelf maar 7 dagen in de week s’morgens tegen het krieken van de dag maar uit hun bed komen. Ze zien maar hoe ze aan het eten komen. Loop rond met die hele handel. Europa bestaat alleen maar uit zeikers.

  1. De bananen bazen lopen ook niet met de gifspuit rond dat laten ze over aan arbeidsslaven.

 4. Klopt Jaap, relatie beheerders van banken geven aan dat renteopslagen 0,5 tot 0,7 % verhoogd moeten gaan worden. Onnodige lasten verzwaring voor gefinancierde boeren van honderden euro’s per hectare. Er is op het noordelijk halfrond nog nooit een bank omgevallen door stroppen in de financiering van grondgebonden landbouw.

 5. Helemaal waar Jaap .
  Weg er mee.
  Alles wordt in het werk gesteld om de grond van boeren in handen te krijgen.
  Er wordt van alles voor bedacht van is het geen stikstof dan is het wel Basel 4.
  WEG ERMEE.

 6. Als jaap overtuigd is dat het hebben van veel grond belangrijk is/ wordt kan hij het beste zijn grond inruilen tegen grond in frankrijk. In frankrijk kan hij makkelijk 10x zoveel grond bemachtigen als dat hij nu heeft.

Beheer
WP Admin