David Fousert. - Foto: Avebe AlgemeenNieuws

Avebe kiest Fousert als opvolger Jansen

Avebe heeft David Fousert per 1 september benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter en CEO. Hiermee volgt hij Bert Jansen op, die na dertien jaar afscheid neemt van de coöperatie. Fousert is op dit moment COO bij ForFarmers.

Fousert werkte eerder dertien jaar bij Cargill, waar hij begon als management trainee, en vervolgens vijf jaar bij ForFarmers. In zijn huidige rol als chief operating officer (COO) heeft hij de verantwoordelijkheid over enkele internationale divisies en groepsonderdelen. De afgelopen jaren richtte hij zich met name op duurzame groei via de implementatie van marktgerichte strategieën.

Als CEO van Avebe gaat hij zijn ervaring inzetten om de strategische koers naar meer waarde voor telers, klanten en medewerkers te realiseren. Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door de strategie.

Financieel sterk bedrijf

Onder leiding van Bert Jansen werd Avebe een financieel sterk bedrijf. De strategische koerswijziging zorgde ervoor dat Avebe een coöperatie is die groeit in toegevoegde waarde voor haar leden, medewerkers en klanten. “Wij zijn Bert Jansen enorm dankbaar voor de wijze waarop hij van Avebe een innovatieve, toekomstgerichte coöperatie heeft gemaakt”, aldus voorzitter Marijke Folkers van de raad van commissarissen.

Beheer
WP Admin