VarkensNieuws

Amerikaanse varkensvleesexport in de lift

Washington – De Amerikaanse export van varkensvlees is in maart flink aangetrokken. Dat blijkt uit de jongste gegevens die de Amerikaanse Meat Export Federation (USMEF) heeft gepubliceerd.

De Amerikanen exporteerden in maart 191.041 ton varkensvlees. Dat is de grootste hoeveelheid in elf maanden. Vergeleken met maart vorig jaar is de hoeveelheid 9 procent kleiner, maar vergeleken met vorige maand hebben de Amerikanen 10 procent meer varkensvlees geëxporteerd.

In januari en februari ondervond de Amerikaanse export veel hinder van een arbeidsconflict in de havens aan de Westkust. Dit conflict is eind februari opgelost en dat vormt een deel van de verklaring van de groeiende exportcijfers. De Amerikanen hebben veel werk gemaakt van de bestemmingen in het verre oosten. Vooral de export naar China, Hongkong, Japan en Zuid-Korea is flink gegroeid. Mede als gevolg van de PED-perikelen en het slepende havenconflict waren de exporteurs klanten kwijt geraakt aan andere landen, onder meer de Europese landen die door de goedkopere euro kunnen concurreren met de Amerikanen.

De Russische markt is ook voor de Amerikanen vrijwel weggevallen. In maart exporteerden de VS slechts 23 ton zogenoemde offals (orgaanvlees en vette delen van het varken) naar Rusland.

Beheer
WP Admin