Premium
Ontwikkelen van een Agrarische Hoofdstructuur heeft een duidelijke scheiding van functies in het landschap tot gevolg. - Foto: Bert Jansen AlgemeenColumn

‘Agrarische Hoofdstructuur uitweg stikstofprobleem’

Reacties

 1. Kom met echt bewijs/feiten dat het slecht gaat met de natuur: gemeten en niet berekend!
  Kom met echt bewijs/feiten dat het komt van de boer/veehouderij: gemeten en niet berekend!
  Om de biodiversiteit propaganda tegemoet te komen zijn bijna alle boeren wel bereid om een mooi zonnebloemen of akkerbloemen langs een perceel mais of gras te zaaien. Heb ik zelf ook laten doen, opbrengst gaat naar de zonnebloemen stichting. Zo kan het ook. Iedereen blij

 2. Stel je bent piekbelaster en je wordt weggejaagd. Je hebt 100 mk en 30.000 legkippen. Hoeveel stoppers hebben zoiets op een leuke plaats waar vrouw en kinderen willen wonen? Een bedrijf maken door aanvragen van vergunningen gaat niet lukken.

 3. @Bennie wil jij zo de verplaastsers faciliteren op plaatsen waar veel en vaak geen toekomst perspectief is. Dan wel door verouderde bedrijven dan wel door de ligging ervan. Het gaat over nieuwbouw of courante locaties en die zijn er helaas niet.

 4. Zou goed zijn als gremmen schrijft over die boer die nu zonder geldige vergunning zit. Verplaatst voor algemeen belang en nu genaaid door de overheid. Geen goed voorbeeld voor die beoogde 2100 bedrijven.

 5. Precies maas. Ken een boer die weg moest voor een autoweg. Hij verkocht zijn toko en ging 20 km verderop bouwen. Kreeg vergunning en ging aan de gang. Milieumaffia vocht die vergunning aan en won.

  1. En dan heeft Sjaak van de Tak het over het uitplaatsen van 2100 bedrijven.Wellicht dat er dan een enkele wordt uitgeplaatst voor het foto moment met bestuurlijk Nederland. Er komt geen bliksem van terrecht.We zijn inmiddels 2 jaar verder naar de uitspraak van de RvS en er is nog geen barst bereikt.
   Dit gaat nog jaren duren net zolang tot de wereld weer is veranderd en er weer een andere kant wordt op gestuurd. De oude Ammoniak Reductie plannen hadden ze beter in leven kunnen laten. Nu wordt iedereen er bij genaaid.

  2. De komende tien jaar stopt 20 tot 30% van de boeren door gebrek aan opvolging. Er komen dus boerderijen genoeg te koop voor uitgeplaatste boeren.

 6. Allemaal leuk en aardig het schrijven van Bart Gremmen maar wat moet je er mee.
  Was het niet Cees Veerman die met de agrarische hoofdstructuur op de proppen kwam.
  Zie je het al voor je bedrijven uitplaatsen en daar dan massaal vergunningen voor aanvragen. De milieuorganisaties hangen al in je nek nog voordat er wat op papier staat. Bovendien waar is nog ruimte voor agrarische bedrijven in Nederland. En dan erbij zolang er een beroepsverbod op papier blijft staan, kun je niets meer serieus nemen. Miljarden over de balk smijten voor de vergadertafel. Het geld en perspectief komt nooit op boerenerf.

 7. Het gaat toch nog steeds goed met de plantjes in de natuurgebieden? Het stikstofprobleem gaat toch over andere zaken zoals herverdeling van uitstootvergunningen, verkleining van de veestapel?

Beheer
WP Admin