De deelnemers op het podium bij een eerdere editie van Agrarisch ondernemer van het jaar. - Foto: Misset AlgemeenNieuws

Agrarisch Ondernemer van het Jaar: genomineerden bekend

Wie van de agrarisch topondernemers komt door de juryselectie van de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar? Het is dè vraag die boven de markt hangt.

De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs: de winnaar is ambassadeur Ondernemerschap voor de gehele land- en tuinbouw. En natuurlijk ook voor zijn of haar sector. Deuren die anders dicht blijven, gaan nu open.

​De onafhankelijke jury nomineerde in 2023 de volgende vijf ondernemers:

  • Future Farm, Erik Back, melkveehouder in Lutten (OV) introduceert nieuwe technieken voor circulaire veehouderij.
  • Hoeve Biesland, Mieke, Linda, Jan, Sandy Duijndam en Tim van Bregt runnen een kringloopbedrijf met rundvee en schapen in Delfgauw (ZH).
  • Huiberts Biologische Bloembollen, John en Johanna Huiberts, akkerbouwers in Sint Maartensvlotbrug (NH) met gemengde bloembollen en rustgewassen.
  • D’n Buff Waterbuffelboerderij, Wendy, Frens en Thijm van Oirschot, melkveehouders in Boxtel (NB) omarmden een niche: buffelmelk.
  • Reijnpack BV, Martine Lisseveld-Reijngoudt, Rien Reijngoudt en Wiljan Lisseveld van Reijnpack BV in St. Philipsland (ZL). Teelt van pennen en qua omvang de top van de Nederlandse witlofsector.

De winnaar draagt vanaf 30 maart de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar en ontvangt een geldbedrag van € 12.500. Landbouwminister Piet Adema maakt dan in De Basiliek in Veenendaal de winnaar bekend.

De Publieksprijs is uiteraard voor de ondernemer met de meeste publieksstemmen. Stemmen kan tot en met 29 maart via agrarischondernemer.nl.

Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness.

Boerderij, Food&Agribusiness, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan in de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het jaar op zoek naar de beste agrarisch ondernemer: de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector.

Beheer
WP Admin