Foto: Anne van der Woude AlgemeenNieuws

Actie tegen Wetterskip Fryslân gaat niet door

De actie die boeren op de planning hadden staan voor de avond van 17 december tegen het Wetterskip Fryslân gaat niet door.

De reden is dat de organiserende boeren geen overeenstemming kunnen bereiken met de autoriteiten over de manier van actievoeren. Jitty van der Werf, Friese regiobeheerder van Farmers Defence Force, wijst boeren erop dat boeren die toch actie gaan voeren, dat op eigen risico doen.

Baggerspecie lozen

De boeren wilden kippers met baggerspecie lozen bij het waterschapskantoor en wederom met trekkers naar het gebouw komen. De politie heeft aangegeven dit keer de stoet met trekkers niet te willen begeleiden, maar te gaan handhaven. Dit heeft de organiserende boeren doen besluiten geen actie op te zetten.

Tariefstijging van de waterschapsbelasting

De boeren willen wederom hun stem laten horen bij het Friese waterschap omdat ze het niet eens zijn met de voorgenomen tariefstijging van de waterschapsbelasting. Hiervoor stonden ze twee weken geleden ook al bij het waterschapsgebouw met trekkers. Deze had niet het gewenste effect, dus ontstond het verlangen van boeren om wederom actie te voeren.

Tijdens de vorige waterschapsvergadering over dit onderwerp kon de helft van de boeren de bespreking niet bijwonen. Boeren zijn nog steeds welkom om de vergadering te volgen, aldus het Wetterskip. De vergadering vindt daarom plaats in het WTC Expo.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Beheer
WP Admin