Door de bundeling van krachten ontstaat volgens ABZ een organisatie met een afzet van ruim 800.000 ton diervoeders. - Foto: ABZ De Samenwerking AlgemeenNieuws

ABZ De Samenwerking neemt voerbedrijf Klein Hekkelder over

ABZ De Samenwerking heeft per 4 september voerbedrijf Klein Hekkelder uit Voorst (Gld.) overgenomen. De coöperatie heeft 100% van de aandelen van het voerbedrijf in handen.

Door de bundeling van krachten ontstaat volgens ABZ een organisatie met een afzet van ruim 800.000 ton diervoeders. Maar ook met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren en alle regio’s van Nederland.

Beide partijen kennen elkaar goed. Klein Hekkelder werkt al sinds 2018 intensief samen met Bosgoed Diervoeders uit Wilp-Achterhoek, zowel op het gebied van kennis van diervoeding als uitruil van productie. Bosgoed Diervoeders ging begin 2022 samen met ABZ De Samenwerking. De samenwerking met Klein Hekkelder is daarbij voortgezet. De voerfabriek in Voorst is goed voor een productievolume van zo’n 13.000 ton. Het gaat hier om non-GMO voeders voor herkauwers. De overige voeders die klanten van Klein Hekkelder ontvingen, werden al geproduceerd door ABZ De Samenwerking.

Lees ook: Voerafzet ABZ De Samenwerking fors hoger, nabetaling € 3 per ton

Productie in Wilp stopt eind dit jaar

In tegenstelling tot de overname van Bosgoed Diervoeders, neemt ABZ De Samenwerking bij de overname van Klein Hekkelder wel grond en gebouwen over. Eind dit jaar stopt de productie in Wilp-Achterhoek. Voor wat betreft de productie in Voorst is dat nog de vraag, licht algemeen directeur van ABZ De Samenwerking, Marcel Roordink, toe. Duidelijk is wel dat de winkelactiviteit en zakgoeduitgifte van Bosgoed Diervoeders dit najaar worden samengevoegd met de activiteiten van Klein Hekkelder en vanuit de locatie in Voorst verdergaan.

Verder blijft de fabriek in het buurtschap Klein Amsterdam, gemeente Voorst, voorlopig gericht op de productie van non-GMO voeders voor herkauwers. Daarmee is het een van de kleinste productielocaties van ABZ De Samenwerking. Alleen de proefvoerfabriek in Leusden is volgens Roordink kleiner. Verder beschikt de coöperatie over grotere productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos en Markelo.

Naast de synergievoordelen verandert er door de acquisitie volgens ABZ De Samenwerking voor de klanten van Klein Hekkelder niet veel. Zo gaat Klein Hekkelder in eerste instantie verder onder haar eigen naam. Ook de huidige directeur, Henk van den Brink, blijft beschikbaar voor klanten.

Beheer
WP Admin