Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

Aanvoer melk daalt 1,5% in augustus

De Nederlandse melkaanvoer in augustus bedraagt 1,123 miljoen kilo.

Ten opzichte van augustus vorig jaar is dat 1,5% minder. Dat blijkt uit cijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Omgerekend naar de dagproductie is dat een aanvoer van 36.238 ton melk. In juli lag de dagproductie nog 1,3% hoger op 36.722 ton melk.

Laagste maandproductie

Dit is de laagste maandproductie van de afgelopen zes jaar. Ten opzichte van augustus 2016 ligt de melkaanvoer ruim 6% lager. Duidelijk is dat de seizoensmatige productiedaling in de tweede helft van het jaar merkbaar is ingezet. De hoeveelheid geleverd melkvet laat wel een stijging zien. In de geleverde melk zit 48.159 ton vet, omgerekend is dat een vetpercentage van 4,29%. Vorig jaar juli was het gemiddelde vetpercentage 4,21%. Over de eerste 8 maanden blijft de Nederlandse melkproductie met 9,27 miljoen ton 1,8% achter ten opzichte van de hoeveelheid die vorig jaar in diezelfde periode werd gemolken.

Meer informatie over de prijzen van zuivel vind je in Boerderij Marktprijzen.

Reacties

  1. Dan kan ik niet anders concluderen dat er meer aanbod dan vraag naar fosfaatrechten moet zijn. Aangezien afgelopen jaren ruim 80% van de handel in december plaats vind ben ik benieuwd wat er dan gebeurt.

    1. Er is op dit moment te weinig aanbod. De verkopers gokken op een hogere prijs in december

Beheer
WP Admin