Landbouwbeurs Agribex stond gepland van 8 tot en met 12 december in Brussels Expo (B.). De organisatie verwachtte 90.000 bezoekers verspreid over vijf dagen. - Archieffoto: Agribex MechanisatieNieuws

Aangescherpte coronaregels, beurs Agribex afgelast

Het beurscomité en de Raad van Bestuur van beursorganisator Fedagrim heeft besloten landbouwbeurs Agribex te cancelen.

De beurs stond dit jaar gepland van 8 tot en met 12 december. De organisator besluit dit na de bekendmaking van het Covid-maatregelenpakket in België op 26 november. Dus annuleert organisator Fedagrim de 72ste editie van de Agribex na het bekendmaken van de aanscherping van coronaregels in de evenementenbranche.

Sociale contacten beperken

De Belgische regering kondigt een coronawinterpakket aan. Daarin staat dat publieke evenementen die overdekt gehouden worden, alleen zijn toegestaan wanneer dit zittend gebeurt met gebruik van het corona-toegangsbewijs en mondkapjes.

Agribex is een beurs waarbij grote groepen bezoekers uit meerdere landen zich verzamelen en zich lopend door de hallen verplaatsen. De Belgische regering wil echter dat sociale contacten meer worden beperkt. Daarom neemt Fedagrim de moeilijke beslissing om het evenement af te lassen en de beurs Agribex te verzetten naar 2023.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin