Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Kansen grote varkenshouderij Aadorp slinken

Niet alleen in Noord-Brabant zijn gemeenten steeds afwachtender met het verlenen van de noodzakelijke vergunningen voor intensieve veehouderijbedrijven.

De gemeente Meierijstad weigerde eind december de komst van een varkenshouderij toe te staan. Nu lijkt de gemeenteraad van Almelo niet van zins het bestemmingsplan zo aan te passen dat maatschap Dekker Agron het bedrijf kan uitbreiden van 6.000 varkens naar 19.000 varkens.

1.500 meter van Aadorp

Het bedrijf ligt hemelsbreed op 1.500 meter van het dorp Aadorp. Bewoners vrezen gevolgen voor hun gezondheid en voor het milieu. Dat werd duidelijk tijdens een vergadering over de plannen van de maatschap Dekker Agron.

Natuurwetvergunning

Overigens heeft provincie Overijssel al wel een Natuurwetvergunning verleend, maar om daadwerkelijk te kunnen uitbreiden moet de gemeente Almelo het bestemmingsplan aanpassen. De meeste partijen in de gemeenteraad blijken echter uiterst kritisch over de uitbreidingsplannen. Momenteel wordt gewerkt aan een milieueffectrapportage. Daaruit zal moeten blijken wat de effecten op de omgeving daadwerkelijk zullen zijn.

Laatste reacties

  • gradje1966@

    Sommige mensen hebben nooit genoeg .

  • Heromar1

    wordt tijd voor emigratie

Of registreer je om te kunnen reageren.