Varkenshouderij

Nieuws

Opnieuw PED op varkensbedrijf in Canada

Opnieuw is er een geval van het porcine epidemic diarrhoea virus (PED) ontdekt op een zeugenbedrijf ten zuidoosten van Manitoba, in Canada.

Dat meldt Andrew Dickson, voorzitter van de varkensproducentenvereniging in Manitoba. Dit is het derde geval van PED in twee weken tijd. Het meest verontrustende is dat dit zeugenbedrijf geen connecties heeft met de andere twee bedrijven. Daarnaast is het virus ontdekt in de stal van de gespeende biggen, waar een aantal dieren ziekteverschijnselen vertoonden. Gespeende biggen kunnen meestal niet herstellen van de ziekte, zoals zeugen en vleesvarkens, geeft Dickson aan. Het bedrijf is op slot gezet en neemt de nodige voorzorgsmaatregelen. Het laatste geval van PED in Canada werd meer dan 16 maanden geleden geconstateerd.

Lees meer over PED op de Engelstalige website Pig Progress.

Of registreer je om te kunnen reageren.