Varkenshouderij

Nieuws

Tönnies betaalt minder voor beren sinds nieuwe masker

Het gewijzigde prijsmasker dat slachterij Tönnies sinds medio januari hanteert voor beren resulteert gemiddeld in een iets slechtere uitbetaling.

Met name dieren met weinig buikvlees en kleine hammen leveren in. Dat meldt het Wochenblatt für Landwirtschaft und Landleben op basis van een onderzoek van de Landwirtschaftskammer.

Prijsmasker

De Landwirtschaftskammer Nord-Rhein Westfalen baseert zijn conclusies op basis van de slachtgegevens van bijna 250.000 beren die bij Tönnies zijn geslacht. Het nieuwe prijsmasker pakt gunstig uit voor beren met een vleesrijke buik. Gemiddeld is de uitbetalingsprijs 0,6 indexpunten lager per afgeleverde beer. In een reactie laat Tönnies weten de aanpassing van het prijsmasker niet te zien als een pas op de plaats voor het mesten van beren. De aanpassing heeft ertoe geleid dat het prijsmasker van Tönnies voor beren nu vergelijkbaar is met dat van de concurrentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.