Varkenshouderij

Nieuws

Chinese varkensstapel gaat weer groeien

Washington - Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat de totale varkensstapel in China in 2016 groter is dan in 2015. USDA schat dat er volgend jaar 421,7 miljoen dieren zullen zijn in het land, 1,5 miljoen meer dan in 2015.

Het aantal ligt nog wel fors onder het totaal van 2014, toen de varkensstapel bestond uit 465,8 miljoen dieren.

Minder slachtingen

De toename van het aantal dieren in 2016 resulteert dat jaar nog niet gelijk in meer slachtingen. Geschat wordt dat in 2016 zelfs iets minder varkens worden geslacht. De slachtgewichten zullen naar verwachting wel iets hoger liggen.

Mogelijkheden voor import

De hogere varkensprijzen zijn voor Chinese varkenshouders reden om meer te gaan produceren, maar biedt daarnaast ook mogelijkheden voor de import. Ondanks het feit dat de Chinese munteenheid yuan minder waard wordt, liggen de kosten voor het produceren van varkensvlees ruim 50 procent hoger dan de prijs voor geïmporteerd vlees. USDA verwacht dat in 2016 830.000 ton varkensvlees wordt ingevoerd. Van dit vlees komt zo'n 70 procent uit de Europese Unie.

Productie vlees daalt

Het landbouwministerie verwacht dat in China in 2016 56,2 miljoen ton varkensvlees wordt geproduceerd. Dat iets minder dan de productie dit jaar, waarin een totale productie van 56,4 miljoen wordt verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.