Varkenshouderij

Nieuws

Straathof: 'Reputatieschade met zo'n zaak'

Gladau - De voorlopige opheffing van het landelijke beroepsverbod door de rechtbank in Maagdenburg ziet varkenshouder Adriaan Straathof als bewijs dat de maatregelen van het district Jerichower Land tegen hem te ver gingen en deels onterecht waren.

Hij is daarom tevreden met de uitspraak in het kort geding.

De rechtszaak tegen Straathof wegens het overtreden van de dierenwelzijnswetgeving loopt door. Het kort geding verandert daar niets aan. Straathof verklaart ook dat de uitspraak er niet toe leidt dat hij binnenkort weer als manager van zijn bedrijven zal optreden. Hij trad formeel terug als directeur en droeg de rol van geschäftsführer aan anderen over.

De rechtszaak heeft zijn reputatie geen goed gedaan, erkent Straathof: "Reputatieschade heb je met zo'n zaak. Dat kan niet anders. Zoiets is niet grappig."

Zakelijk heeft Straathof nauwelijks schade geleden, verklaart hij. De biggen zijn telkens verkocht. Dat komt volgens hem omdat hij met de meeste afnemers al een jarenlange relatie heeft. Die willen zijn biggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.