Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Varkensstapel blijft groeien in Denemarken

Uit cijfers van de Deense sectorfederatie LF blijkt dat het aantal varkens in Denemarken naar recordhoogtes blijft stijgen.

In oktober 2015 waren er 12,86 miljoen varkens aanwezig, het hoogste aantal van de afgelopen zes jaar. In oktober dit jaar waren er 49.000 meer varkens dan in oktober 2014, een stijging van een half procent.

Groei zat in het aantal biggen

De groei zat vooral in de aantallen biggen, met een groei van een half procent en de gespeende biggen met 2,6%, ofwel 5.87 miljoen biggen meer. Daartegenover staat een vermindering van vleesvarkens.

Groeiende biggenexport

In oktober waren er 3,13 miljoen vleesvarkens, 3% minder dan in oktober 2014. Als oorzaak voor de daling van het aantal vleesvarkens wordt de groeiende biggenexport aangegeven. In de eerste drie kwartalen van 2015 is de biggenexport met 11% gestegen ten opzichte van 2014. Een nieuw record voor de biggenexport met 8.98 miljoen stuks.

Biggenexport blijft op dit niveau

Doordat de zeugenstapel nog steeds groeiende is, is de verwachting dat de biggenexport zeker op dit niveau blijft. Het aantal zeugen groeide in oktober 2015 ten opzichte van 2014 namelijk met 0,8%, naar 1,25 miljoen fokzeugen. Het aantal dragende zeugen en jonge fokzeugen hebben aan de groei van de zeugenstapel in 2015 een grote bijdrage geleverd, met respectievelijk 2,6 en 7,2%.

Laatste reacties

 • John*

  De denen hebben t goed voor elkaar als je dit zo bekijkt.

 • Jan Brabant

  Duitsland, Polen betalen 10 euro meer voor Deense biggen,
  ipv Nederlandse biggen, verdienen nu ook nog geld.

 • Schoenmakers

  wat doen wij fout?

 • John*

  dat komen we alleen te weten als we zelf de boer op gaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.