Varkenshouderij

Nieuws 1871 x bekeken

Varkensvleesproductie VS neemt toe

Washington - De varkensvleesproductie in de Verenigde Staten is in september uitgekomen op 925.328 ton. Dat is 9 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, toen de productie uitkwam op 848.217 ton.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

Miljoen meer dan vorig jaar

Het aantal slachtingen steeg met bijna een miljoen ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden in september 9,73 miljoen varkens geslacht, bijna 10 procent meer dan een jaar terug. Bovendien werden de varkens gemiddeld een kilo zwaarder geslacht.

Tot en met september 85 miljoen varkens

Tot en met september werden in de Verenigde Staten ruim 85 miljoen varkens geslacht. In diezelfde periode vorig jaar lag dat aantal nog op 77,7 miljoen dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.