Varkenshouderij

Nieuws 598 x bekeken

Duitse vleesvarkensstapel levert in

Wiesbaden - De Duitse vleesvarkensstapel is in de periode november tot mei met 2,9 procent teruggelopen naar 12 miljoen dieren. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Statistische Bundesamt.

De zeugenstapel groeide daarentegen licht, namelijk met 0,8 procent naar 2,075 miljoen dieren. De totale varkensstapel leverde 0,2 procent in. Het aantal bedrijven met vleesvarkens daalde in de genoemde periode met 900 ofwel krap 4 procent naar 22.700. Het aantal zeugenhoudende bedrijven nam met 400 af (3,4 procent) naar 10.500. Volgens de statistici werden vooral kleinere bedrijven beëindigd. Als alleen wordt gekeken naar de bedrijven met meer dan 500 zeugen is zelfs sprake van een groei met 3,7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.