Varkenshouderij

Nieuws 1110 x bekeken 1 reactie

Tönnies breidt verder uit in Denemarken

Brørup- Tönnies' Deense dochterbedrijf Slagteri Brørup wil de slachtcapaciteit verder uitbreiden. Het bedrijf heeft een vergunning aangevraagd voor uitbreiding met ruim 20 procent naar 36.000 varkens per week, ofwel ruim 1,8 miljoen op jaarbasis.

Dat blijkt uit berichtgeving in het dagblad Jyllands-Posten. Vorig jaar verwerkte de slachterij krap 1,47 miljoen varkens. In 2012 draaide het bedrijf met verlies en in hoeverre het afgelopen jaar zwarte cijfers heeft opgeleverd is nog niet duidelijk. Marktanalist Karl Christian Møller van de Deense marktleider Danish Crown verdenkt Tönnies-Brørup ervan dat het varkens inkoopt tegen 'verliesgevende prijzen'. Zelf heeft Danish Crown te maken met teruglopende varkensleveranties.

Eén reactie

  • J. Hogenkamp

    'Danish Crown verdenkt Tönnies ervan dat ze inkoopt tegen verliesgevende prijzen'. Dat kan op twee manieren uitgelegd worden, verliesgevend voor de producent of voor de slachterijmarge. Het eerste, inkoop onder kostprijs, is schandalig en een ernstige verdenking waard. Het tweede zal echter bedoeld worden, het wordt de hoogste tijd om dan eens naar de vleesverkoopprijzen te kijken en deze niet als vaststaand gegeven te beschouwen. Geldt voor Danish Crown, Tönnies, VION en alle anderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.