Varkenshouderij

Nieuws 1932 x bekeken 8 reacties

Duitse overheid intensiveert voorlichting insleeprisico varkenspest

Berlijn - Het Duitse landbouwministerie voert de publieksvoorlichting ter voorkoming van de insleep van Afrikaanse varkenspest fors op met de verstrekking van folders en het aanbrengen van waarschuwingsplakkaten op parkeerplaatsen en bij restaurants langs de snelwegen. De teksten waarschuwen in zowel het Duits, als het Russisch, Pools en Roemeens dat etensresten alleen in gesloten afvalbakken dienen te worden weggegooid.

Landbouwminister Christian Schmidt roept burgers, veehouders en jagers op om zich op de hoogte te stellen van de valstrikken die het virus in petto heeft om zo de juiste preventieve maatregel te kunnen nemen. Informatie over varkenspest is online te vinden bij het ministerie en het Friedrich-Löffler-Institut.

Laatste reacties

 • Jaap39

  En wat doet de Nederlandse overheid?

 • gerjan slingenbergh

  Volgens de varkensvoorman van LTO gaan ze de veetransport auto's dubbel ontsmetten. Om vervolgens af te wachten tot de eerste besmette everzwijnen via Duitsland binnenkomen.

 • alco1

  @Gerjan. Vindt jij dus, omdat er toch al besmette varkens zijn, dat het ontsmetten maar achterwege kan blijven?
  Nee. Het is juist goed dat er dubbel ontsmet wordt, nu het gevaar om de hoek kan liggen.

 • gerjan slingenbergh

  De Duitsers nemen in elk geval maatregelen om verspreiding van de ziekte via wilde zwijnen in te perken. Nederland (LTO) ziet de ernst van de situatie niet in.

 • alco1

  En waar blijkt uit dat Nederland de ernst van de situatie niet inziet? Moeten alle scharrelvarkens naar binnen? Moet je eens zien hoe moeilijk sommige pluimveehouders doen met het binnen houden van hun kippen, als daarvoor besmetting dreigt.

 • gerjan slingenbergh

  Over een half jaar zullen we zien wie er gelijk heeft.

 • alco1

  Gerjan. Wat moet er gebeuren volgens jouw wat het LTO niet wil?
  Want zeggen alleen dat iets niet goed is heb je natuurlijk niets aan!

 • reiziger

  In den haag zit een grootte club politicus die wenzen dat het virus uitbreekt dan kunnen ze de veehouderij weer in een kwaad daglicht zetten en door de economische schade volgt een koude sanerings krimp van de sector hun droom senerio
  Als ze serieus genomen wil worden als overheid stuurt ze hun leger nvwa naar de grens en niet naar eigen volk wat niet oplevert en alleen maar geld kost

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.