Varkenshouderij

Foto & video 3 reactieslaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Deze crisis gaat een keer over’

Roy werkt, naast zijn studie bedrijfskunde & agribusiness, mee in de varkenshouderij van zijn ouders. Roy werkt vooral in de kraamstal, net als zijn moeder.

Roy's moeder doet de kraamstal en de administratie, zijn vader de vleesvarkens en alle overige werkzaamheden. Roy werkt mee als hij niet druk is met school. Hij werkt dan vooral in de kraamstal, verder maakt hij de bedrijfsanalyses en liquiditeitsbegrotingen.

Als ik het bedrijf overneem verander ik:

De opzet hoeft niet anders, wel kijken we steeds of de kostprijs nog verder omlaag kan. Daarvoor maken we onder meer verdere afspraken met afnemers en leveranciers. We hadden bijvoorbeeld het idee dat brijvoer de laatste tijd erg overgewaardeerd werd. Te duur, ja. We willen afspraken maken voor een passender prijs.

Over vijf jaar:

Ik wil samen met mijn ouders nog een keer een uitbreiding doen. Het ligt aan de prijzen, het uitgangspunt is dat we er met zijn allen gewoon van kunnen leven. Maar eerst is het zaak de huidige zware tijd door te komen. Ik heb het er thuis wel eens over, moet ik het willen om varkenshouder te worden? Het antwoord is toch steeds 'ja'. Het gaat nu slecht maar na regen komt zonneschijn. Dit gaat een keer over.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 26 van 22 maart 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

  • boerkebrabant

    mooie reportage, wie de jeugd heeft heeft de toekomst, succes roy,

  • slutter

    Het wordt niet veel beter Roy......bezint eer gij begint...

  • Barneveldsei

    Het is een verkeerde zaak dat de gene die voedsel produceren geen positieve inkomen hebben. Van stukgoederen of papier werk kun je niet eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.