Varkenshouderij

Foto & video 2 reactieslaatste update:26 sep 2016

'Ik wil naar een gesloten bedrijf met 8.000 vleesvarkens'

Sander (20) uit Limburg studeert veehouderij en zit in het derde jaar. Als hij zijn studie heeft afgerond, wil hij veel aanpassen aan het bedrijf. Zo wil hij toewerken naar een gesloten bedrijf.

Sander is in de weekenden en de vakanties actief in de stallen en is overal inzetbaar. Zus Danique helpt in de weekenden mee, tevens is er 32 uur per week een medewerker.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

"Ik wil toewerken naar een gesloten bedrijf op deze locatie. Dat heeft voordelen op gebied van gezondheid, kosten en arbeid. Met losse grondstoffen die we zelf op de termijnmarkt kopen, maken we bijvoorbeeld zelf brijvoer. Het is het meest efficiënt om dat op één locatie te doen."

Over vijf jaar ...

"Heb ik mijn diploma en hoop ik succesvol ondernemer te zijn, samen met mijn ouders. Ook is dan een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe stal. Om gesloten te zijn, moet er plek zijn voor 8.000 vleesvarkens."

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolgerOok meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

  • exvarkensboer1

    Kijk eens verder dan Nederland.

  • el

    Volgens de laatste berichten zijn er toch echt te veel varkens in NL!

Of registreer je om te kunnen reageren.