Partner
Aanbrengen van teatsealer bij koe in droogstand. - Foto: Boehringer Ingelheim RundveePartner

Gebruik jij teatsealers? Geef jouw mening

Veel problemen met uiergezondheid ontstaan in de droogstand. Voor alle koeien die je droog zet, wordt het gebruik van teatsealers geadviseerd, eventueel aangevuld met een antibiotica-droogzetter.

Veel problemen met uiergezondheid ontstaan in de droogstand. Voor alle koeien die je droog zet, wordt het gebruik van teatsealers geadviseerd, eventueel aangevuld met een antibiotica-droogzetter. Een teatsealer vormt een afsluitende plug in het tepelkanaal en de tepelcysterne. Het verhindert daardoor het binnendringen van mastitisverwekkers en voorkomt het ontstaan van nieuwe intramammaire infecties.

Correct en hygiënisch toedienen

Voor het beste resultaat is een correcte en hygiënische toediening belangrijk. Druk bij toedienen de speen aan de basis (bij de overgang naar de uier) dicht. Wanneer de speen vol is, trek dan al leegdrukkend de injector terug, zodat ook het tepelkanaal goed gevuld wordt. Er is nu een afsluitende plug gevormd. Het kan zijn dat bij kleine spenen wat teatsealer overblijft.

Plug handmatig verwijderen

Verwijder de plug handmatig na afkalven. Door de speen bovenin dicht te drukken en neerwaartse druk uit te oefenen, wordt de teatsealer uit de speen geduwd. Het is belangrijk om bij de eerste melkingen de eerste 10 tot 12 stralen met de hand uit te melken.

Geef je mening over teatsealers

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over teatsealers. Vul onderstaande enquête over teatsealers in en maak kans op een leuke attentie. Elke 10e inzender ontvangt een attentie van Boehringer Ingelheim.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Beheer
WP Admin