Rundveehouderij

Partner

‘Warm in de winter, koel in de zomer’

In de stal van de broers Marten en Gerben Gebrandie scheelt het in de zomer zo 6 graden tussen buiten en binnen. Nieuwe dakpanelen maken het verschil.

De stal vormt de spil van elk boerenbedrijf. Als deze stal door intensief gebruik, mankementen gaat vertonen, moet er ingegrepen worden. En dan sta je als boer voor de keus: vervangen of renoveren? De broers Marten en Gerben Gerbrandie zijn boeren in hart en nieren. Ook zij stonden voor de keus om hun stal volledig te vervangen of een fikse renovatiebeurt te geven. De Gerbrandies kozen voor renovatie. Marten Gerbrandie: “Omdat we tijdens een eerdere renovatie goede ervaring hadden met Hardeman Isolatie, besloten we opnieuw tot renovatie.” Een keus waarvan de broers tot op de dag van vandaag geen spijt hebben gehad. “De renovatie van de tweede stal verliep net zo soepel als die van de eerst stal.”

Dit is de stal in de oude stal. - Foto: Hardeman Installatie
Dit is de stal in de oude stal. - Foto: Hardeman Installatie

Groot verschil

Marten Gerbrandie over het resultaat van de renovatie: “In de winter staat het melkvee er weer warmpjes bij en op een warme zomerdag scheelt het er zo maar 6 graden in vergelijking met de buitentemperatuur. Daarnaast is de ventilatie nu ook prima voor elkaar.”

Zo ziet de stal er nu uit. - Foto: Hardeman Installatie
Zo ziet de stal er nu uit. - Foto: Hardeman Installatie

Alles vervangen in slechts 4 dagen

De medewerkers van Hardeman hadden in totaal slechts vier dagen nodig om het project volledig rond te krijgen. En dat terwijl werkelijk alles vervangen moest worden: de muren, het dak, de lichtstraat en de deuren. In totaal zijn er vier weken verstreken van opdracht tot volledige oplevering. “De planning en snelheid waren in één woord geweldig!”, laten de Gerbandies weten. Marten: “De afwerking is top. Doordat er zo nauwkeurig gemeten is van tevoren, viel alles tot op de millimeter op z’n plaats. We hebben nu weer een stevige stal staan met topkwaliteit isolatie.”

Door het nieuwe dak heeft de stal veel lichtinval en blijft het koel. - Foto: Hardeman Installatie
Door het nieuwe dak heeft de stal veel lichtinval en blijft het koel. - Foto: Hardeman Installatie

‘Doordat zo nauwkeurig is gemeten van tevoren valt alles tot op de millimeter op z’n plaats’

Harde werkers

“Het zijn harde werkers, die jongens van Hardeman. Daar kunnen wij Friezen nog wat van leren”, zegt Gerben met een knipoog. “We kunnen terugkijken op een prima samenwerking. Hardeman heeft het hele project op een gedegen manier aangepakt. En dat heeft resultaat.”

Toekomst

Ook in de toekomst staan er bij de broers Gerbrandie nog projecten op stapel die de nodige renovatiekwaliteiten vereisen. Grote kans dus dat Hardeman Isolatie binnenkort een telefoontje kan verwachten vanuit Friesland.

Totaalaanzicht van het bedrijf van de broers Gerbrandie in Nijland, Friesland. - Foto: Hardeman Installatie
Totaalaanzicht van het bedrijf van de broers Gerbrandie in Nijland, Friesland. - Foto: Hardeman Installatie

Lees hier meer over Hardeman Isolatie