Rundveehouderij

Nieuws 2884 x bekeken

Meer onvrede over melkprijs Bel Leerdammer

De groep melkleveranciers die een juridische procedure aanspant tegen Bel Leerdammer is gegroeid naar 179. De vordering van het collectief overstijgt inmiddels de € 10 miljoen. Dat meldt Te Biesebeek advocaten.

Eind september 2017 maakte Te Biesebeek bekend dat meer dan 60 melkveehouders een procedure tegen Bel wilde aanspannen. Dit aantal is dus fors gegroeid. Het collectief kan zich niet verenigen met de hoogte van de in de periode van 2010 tot en met 2015 door Bel betaalde melkprijs. In deze periode hanteerde de zuivelonderneming als officiële referentie ‘het gewogen gemiddelde van de uitbetaalde en gepubliceerde melkprijzen in Nederland’.

De boeren hebben een en ander nagetrokken en geconstateerd dat Bel niet heeft voldaan aan deze maatstaf. Vorderingen van bedrijven lopen uiteen van € 20.000 tot wel € 140.000. Bel Leerdammer liet eerder weten kennis te hebben genomen van de zaak, maar zich niet te herkennen in het beeld dat de veehouders schetsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.