Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Spotmarkt melk komt flink boven 40 cent

De spotmelkprijs is deze week voor het eerst sinds lange tijd weer duidelijk boven de 40 cent per kilo uitgekomen. Het gaat om kleine volumes, zoals altijd bij hoge prijzen, maar de vraag naar melk is groot.

Probleem is dat veel zuivelbedrijven zitten met een kleinere melkaanvoer dan waarop was gerekend. Dit speelt in Nederland, maar net zo goed in omringende landen.

Onderaanvoer bij DMK

Het probleem is ook niet bij iedereen even erg. FrieslandCampina laat nog steeds melk bij anderen verwerken. Andere bedrijven hebben vaak een tekort aan melk. Vooral de fabrieken van de DMK-group kampen met een grote onderaanvoer, zowel in Duitsland als in Nederland. Ook veel middelgrote en kleinere bedrijven die verse zuivelproducten maken zitten met krappe aanvoer.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Haalt rfc de schade wel weer in kunnen zo mooi ander laten verwerken en nu goede prijs voor de te veel aan melk .... Ja ja anti rfc begin maar vast met roepen...

 • Bennie Stevelink

  Inderdaad @kleine boer, zolang FC meer melk van de leden aangevoerd krijgt dan ze zelf kunnen verwerken kan ons de spotprijs niet hoog genoeg zijn.

 • E-Link

  Ik lees dat DMK te weinig melk heeft. Maar betalen zij dan 40 cent??? Denk het niet.
  Het gaat om kleine volumes. Wie of welk bedrijf heeft nu 40 cent over voor melk. Geef in zo'n artikel dan ook eens aan waar die melk naar toe gaat. Dat maakt dit artikel compleet!!

 • jeannettedekker1

  Mocht de melkprijs stijgen,dan is dat jammer voor alle boeren die voldoende voer hebben en alle mest op eigen land kunnen plaatsen,zij mogen niet leveren maar buitenlandse collega's wel. Concurrentie vervalsing!!!!

 • johan.vandegraaf

  Jo Vol GAS dan in de melkstal,40 cent dat lijkt mij wel leuk !!

 • daan1908

  DMK zit behoorlijk in de rats . Laatst vergadering geweest , kregen veehouders yoghurt uitgedeeld , nou even later vlogen de pakjes yoghurt door de zaal ivm de geweldige melkprijs aldaar . Ja , ze kopen bij op de spotmarkt omdat Duitse boeren massaal minder melken en de contracten uitgeleverd moeten worden. DMK is een samenraapsel van slecht geleide Duitse coöperaties , hopelijk lukt het ze om binnenkort een betere prijs te betalen , zou voor iedereen zeer welkom zijn .

 • hansvanbergen

  @Bennie getuigd weer van weinig kennis van zaken. Als campina daadwerkelijk veel melk op de spotmarkt zou leveren zou deze per onmiddelijk terugzakken naar 30 cent. Zij hebben meer dan genoeg melk om die spotmarkt tot ver buiten de grenzen vol te plempen. Spotmarkt is maar een paar vrachtjes meestal dus daar kunnen zij niks mee en niet op gokken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.