Rundveehouderij

Nieuws 2542 x bekeken 1 reactie

Bel en Cono houden juli-melkprijs stabiel

De kaasmakers Cono en Bel Leerdammer houden beide hun melkprijzen voor juli stabiel. Cono betaalt voor de derde achtereenvolgende keer €27,12 per 100 kilo, Bel Leerdammer betaalt voor de vierde maand op rij €25,12 per 100 kilo melk.

Gemiddeld tot en met juli betaalt de maker van Leerdammer kazen €26,34 per 100 kilo, coöperatie Cono betaalt tot en met juli €28,64. In beide gevallen betreft dit de prijzen zonder toeslagen voor weidegang en duurzaamheid en in het geval van Cono ook nog zonder nabetaling.

Cono betaalt hoogste melkprijs

Cono betaalt hiermee nog steeds royaal de hoogste melkprijs in Nederland, op een afstandje van €1,50 per 100 kilo gevolgd door Arla en DeltaMilk. Die betalen tot en met juli achtereenvolgens €27,11 en €27,09 per 100 kilo. Hekkensluiter is en blijft DOC Kaas, dat tot en met juli een melkprijs betaalt van €23,13 per 100 kilo. Deze prijzen gelden bij een jaarleverantie van 700.000 kilo melk, na aftrek van 5 cent bijdrage voor Zuivel NL en ze zijn exclusief btw.

Behalve A-ware blijven alle melkprijzen gelijk

Afgezien van A-ware is er tot nog toe geen enkele zuivelfabrikant in Nederland die de melkprijs heeft verhoogd. Iedereen heeft de uitbetaalprijzen stabiel gehouden. A-ware heeft in twee achtereenvolgende stappen in totaal €2,38 bij op de uitbetaalprijs gedaan.

Bij de huidige spotprijzen voor zuivel zijn er bij de kaas ook de beste mogelijkheden om meerwaarde te realiseren (afgezien van speciaal- of merkproducten). De spotprijs voor foliekaas levert volgens berekeningen van handelaren een melkprijs op van 33 cent per kilo.

Bekijk het verloop van de voorschotmelkprijs van Cono, Bel en andere zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat

Eén reactie

  • deB.

    Schandalig is het allemaal... die kazen lopen goed!!
    Ze kunnen gewoon 30 cent betalen, makkelijk!

    Winst bij BEL 19% !!! gestegen... en hier maar geld erbij...ze vinden het prima zo, mooie kartel vorming om de boeren uit te mergelen.

    Piloten easyjet staken om meer vrije uren....!! en wij, leveren nog meer af aan de misselijke fabrieken

Of registreer je om te kunnen reageren.