Rundveehouderij

Nieuws 5166 x bekeken

Globemilk vindt de weg terug omhoog

Zuivelbedrijf Globemilk lijkt de weg omhoog weer te pakken te hebben. Over 2014 en 2015 werd een positief resultaat na belasting geboekt van respectievelijk €1 miljoen en €1,5 miljoen.

Zuivelbedrijf Globemilk, onderdeel van de Van der Vleuten Holding, lijkt de weg omhoog goed te hebben teruggevonden. Over 2014 en 2015 werd een positief resultaat na belasting geboekt van achtereenvolgens €1 miljoen en €1,5 miljoen.

Daarvoor maakte het bedrijf moeilijke jaren door.

Directeur Joost van Boxtel bevestigt deze indruk: "We hebben de laatste jaren een hele mooie groei doorgemaakt en ook qua professionalisering goede stappen gezet.

Focus op room en magere melk

Globemilk ging in 2009 van start en richtte zich vooral op de productie van room en magere melk. Dit bleek als snel een te smalle basis. Inmiddels produceert Globemilk meer soorten zuivel, waaronder ijsmixen, drinkmelk en houdbare melk. De productie wordt zowel binnen Europa verkocht als op exportmarkten, zoals in China. Ook is het bedrijf samenwerkingen aangegaan, met onder meer Veco zuivel en de Dutch Dairy Group/Bieze Food Group in Nijkerk. Dit is een dochterbedrijf van het Duitse Wernsing Feinkost.

Van der Vleuten Holding

Globemilk is samen met De Rômkan onderdeel van de Van der Vleuten Holding. De Rômkan is gespecialiseerd in de productie van ijsmixen.  Oprichter René van der Vleuten is nog steeds eigenaar van het bedrijf, maar niet meer actief in de dagelijkse leiding ervan. Van Boxtel is sinds 2015 actief als managing director.

Hoeveel melk nu wordt verwerkt, wordt niet bekend gemaakt. Globemilk is gebouwd om tot 150 miljoen kilo melk per jaar te kunnen verwerken. In 2013 werd tussen de 60 en 70 miljoen kilo verwerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.