Rundveehouderij

Nieuws

RvS: bezwaar tegen geitenhouderij komt jaar te laat

Den Haag - Het bezwaar dat de Coöperatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft ingediend tegen de vergunning aan een geitenhouderij in Overijssel is door de Raad van State afgewezen. De afwijzing is een bijzondere, de MOB is een jaar te laat in beroep gegaan.

Gedeputeerde Staten van Overijssel had op 17 december 2012 een vergunning verleend aan de geitenhouderij op basis van de  Natuurbeschermingswet. Het besluit is gepubliceerd in een plaatselijk huis-aan-huisblad en tevens geplaatst op de provinciale website. Tot 30 januari 2013 kon bezwaar worden gemaakt, de MOB deed dat echter pas op 31 januari 2014. Volgens de MOB had de vergunningverlening niet op de provinciale website gestaan. De provincie heeft bij de Raad van State kunnen aantonen met screenprints dat dit wel het geval is geweest. Dat een vergunning een jaar later niet meer op de site staat, is volgens de Raad van State geen reden de MOB alsnog ontvankelijk te verklaren. De Natuurbeschermingswetvergunning voor de geitenhouderij blijft overeind.

Of registreer je om te kunnen reageren.