Rundveehouderij

Nieuws laatste update:1 sep 2015

Franse fokkers promoten Frans vlees

Parijs – Zo'n honderdvijftig Franse rundveehouders hebben in de stations van Parijs actie gevoerd voor Viande Français ofwel Frans vlees.

Door het uitdelen van vlees willen ze de consument ervan overtuigen toch vooral dat vlees uit eigen land te kopen.

Bovendien willen de boeren, net als hun collega's in de varkenssector, dat de overheid in schoolkantines, gevangenissen, ziekenhuizen en dergelijke uitsluitend Frans vlees gebruikt. Sinds vorig jaar kan dergelijk vlees een speciaal logo krijgen maar dat is, volgens de boeren, nog niet wijd en zijd bekend onder het algemene publiek.

Franse landbouwminister steunt actie

Op één van de stations kregen de veehouders bezoek van minister van landbouw Stéphane le Foll die het doel van hun actie onderstreepte en daar ook verdere steun voor toezegde. De minister wil in dat kader de regels voor overheidsaankopen versoepelen zodat inderdaad meer vlees uit eigen land of de eigen regio ingekocht kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.