Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Subsidie voor stimuleren natuurlijke geboortes

Den Haag – Het project 'Bewust Natuurlijke Luxe' van LTO krijgt tot €300.400 subsidie van het ministerie van Economische Zaken. Het project is bedoeld om het aantal natuurlijke geboortes bij luxe vleesveerassen Belgisch Witblauw en Verbeterd Roodbont.

De vleesveehouderij wil met het project in 2018 kunnen laten zien serieus de keizersnedeproblematiek bij de kop te pakken. Het project krijgt een looptijd van drie jaar. Binnen het project worden onder meer de binnenbekkenmaten uitgebreid gemeten en kennis verzameld en beschikbaar gesteld voor fokkers.

Het verleende subsidiebedrag mag niet meer dan 75 procent van de als subsidiabel opgevoerde kosten bedragen, dus als bijvoorbeeld vanuit Brussel subsidie komt, kan het Nederlandse ministerie haar subsidie korten.

Eén reactie

  • Jano

    Wat een onzin. Dit probleem hebben ze zelf door fokkerij gekregen. Laat ze het lekker op eigen kosten oplossen

Of registreer je om te kunnen reageren.