Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Prijzen Fonterra-veiling flink in de min

Boston - De opbrengstprijzen van zuivelproducten zijn dinsdagmiddag op de Fonterra-veiling hard gedaald.

Hoewel het volume van de verhandelde producten wederom daalde, was er geen reden voor kopers om meer te bieden. In totaal werd er iets meer dan 20.000 ton zuivel verhandeld, 2.000 ton minder dan op de vorige veiling.

De beursindex die de gemiddelde prijs aangeeft, laat een daling zien van 8,8 procent. Het in volume belangrijkste product vollemelkpoeder laat een flinke daling zien van bijna 10 procent. Het product brengt hiermee gemiddeld 2.928 dollar (€2.912) per ton op.

Het voor Europa belangrijke mageremelkpoeder daalt 7 procent in prijs. Met 2.731 dollar (€2.716) per ton brengt het product nog steeds flink meer op dan de notering van ZuivelNL(€2.160 per ton). Dit betekent dat de export van Europese mageremelkpoeder nog steeds interessant is op de wereldmarkt. De fors dalende tendens op de veiling voorspelt echter niet veel goeds voor de zuivelhandel.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Bevrijdingsdag komt er aan!!!!!!!!!!!!!!!!

 • japke33

  Siem jan en consorten kunnen de vlag vast gaan opzoeken! Maar denk dat hij bij veel boeren half stok komt te hangen.

 • koestal

  Komt door de lage koerswaarde van de Euro,daardoor daalt de waarde van de Europese zuivel  relatief behoorlijk en trekt de prijzen in NZ onderuit

 • Eminem2010

  precies koestal alles draait om alternatieve. Als europese zuivel goedkoper is dan wordt er in NZ minder verkocht zou de verkoop volumes in Europa ook willen weten om een goed vergelijk te kunnen maken. 

 • japke33

  hier in europa wachten de kopers met het sluiten van contracten, omdat ze weten wat er aan komt! In voorgaande jaren werden de contracten eerder in het jaar afgesloten. Nu dus niet, omdat ze weten dat ze er straks veel goedkoper aan kunnen komen.

 • alco1

  Het kan bijna niet anders dan dat de melkprijs nog onder die van 2009 komt.
  De tijd van hoge prijzen in 2013 en 2014 was nog langer als die van voor 2009.
  <span style='text-decoration: underline;'>Dit is echt geen hogere wiskunde.</span>

 • jhp

  Kopers wachten allemaal op de melkexplosie waarover niet iedereen ervan overtuigt is dat die komt, kopers wachten af, dat is een feit, dus vraag is er na 1 April wel. :-)

 • Koen Franken


  Dit is toch gewoon de handel welke we zelf ook doen bij het inkopen van onze producten , voer , mais . Bij een verwacht overaanbod ga jezelf ook achterover leunen , wetende  wat er gaat gebeuren .

 • koestal

  1 april wordt de knop omgedraaid,de melktanks stromen dan over !

 • landboer


  Nou alco, zo negatief ken ik je niet ,slecht geslapen?

 • afm


  de stalle vol en de rekening courant in de min

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.