Rundveehouderij

Nieuws

FarmWalk goed beoordeeld

Haarlem - Melkveehouders geven de FarmWalk gemiddeld een 7,5. Het merendeel (92 procent) van de deelnemers raadt andere melkveehouders aan ook hiermee aan de slag te gaan. Dat meldt Stichting Weidegang.

De ronde door het gras – en daarbij gericht kijken, meten, beslissen en doen – plus kennis over gras en bodem worden beoordeeld als meest waardevolle elementen. Dit blijkt uit een enquête onder bijna 400 melkveehouders die in 2014 onder begeleiding van hun WeideCoach zijn getraind in de FarmWalk.

Bijna de helft (45 procent) van deze melkveehouders maakt inmiddels op zijn eigen bedrijf een of meer keer per week een ronde door het grasland, 38 procent doet dit een tot drie keer per maand. Voor 2015 heeft drie kwart deze melkveehouders de ambitie door met de FarmWalk minimaal een maal per week het gras en de beweiding gericht te managen.

De FarmWalk is een managementtool die het vakmanschap van melkveehouders versterkt. Veehouders krijgen zo grip op gras en kunnen daarmee weidegang inpassen in moderne bedrijfssystemen. Deelnemers komen onder leiding van een WeideCoach vijf keer in groepsverband bij elkaar. Hierbij leert de melkveehouder praktische hulpmiddelen te gebruiken zoals een graslandhoogtemeter, de graslandgebruikskalender, schop, boor, het bemestings- en beweidingsplan. Voor iedere fase van het weideseizoen zijn er tips, aandachts- en beslispunten.

Of registreer je om te kunnen reageren.