Rundveehouderij

Nieuws 1571 x bekeken 4 reacties

'Nederland volgende voor export rundvlees VS'

Brussel – Nederland wordt naar verwachting het volgende land van de EU dat toelating krijgt om rund- en kalfsvlees te exporteren naar de Verenigde Staten. Dat bleek tijdens een bijeenkomst voor landbouwjournalisten van de Europese Commissie.

Ierland kreeg recent toegang tot export naar de Verenigde Staten voor rundvlees. "Ook de export vanuit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Litouwen zal volgen", zei Eurocommissaris Phil Hogan (landbouw).

Wanneer Nederland weer rundvlees naar de Verenigde Staten mag exporteren is nog niet bekend. De grens was sinds de jaren negentig dicht in verband met BSE.

Laatste reacties

 • a.t.herwijnen

  Zou de prijs voor rundvlees hier dan beter worden?

 • Sevenhuijsen

  En dan komt hun vlees met hormonen hierheen?

 • Heijdravleesvee

  De regelgeving en controle kosten om aan Amerika te mogen leveren zijn erg hoog. De marge die voor de veehouder zou moeten zin verdwijnt direct in de zakken van de NVWA en andere overheidsinstellingen.
  Dus de enige echte winnaar is de overheid in deze. We hebben er meer baat bij dat landen waarvan wij nu vlees importeren dat die naar Amerika gaan exporteren.

 • marco-vdb

  Dat is iemand blijmaken met een dooie mus. Wij zullen niks naar de VS exporteren maar zij wel naar Europa. Vrijhandel met de VS, terwijl de producenteisen in Europa vwb dierwelzijn, milieu, mestverwerking, medicijngebruik, hormoongebruik veel strenger zijn, betekent dood aan de Europese veehouderij!!! Europa kan nooit tegen de efficientie van de VS boeren met hun feed lots concureren, waar ze geen deure stallen bouwen en waar grond een fractie kost van wat die hier kost.

Of registreer je om te kunnen reageren.