Rundveehouderij

Nieuws 4107 x bekeken 6 reacties

Koe met productierecord in Etten-Leur

Etten-Leur - Dora 442 zal op 30 januari tijdens de Melkvee wintershow in Etten-Leur aan het publiek getoond worden.

Het bijzondere daar aan is dat, als het goed is, Dora 442 dan het levensproductierecord in Nederland bereikt zal hebben. De koe, een dochter van stier Manfred en eigendom van Cornee Machielsen in Prinsenbeek, zal dan meer dan 191.000 kilo melk hebben gegeven.

Laatste reacties

 • Wismans

  Kleine correctie: Deze superkoe zal te zien zijn op de wintershow in het brabantse Etten-Leur ipv Zwolle!!

 • Wijnand Hogenkamp

  Excuses, we passen het zsm aan.
  Boerderij

 • Harmen

  hoe oud is superkoe?

 • timmer1

  gefeliciteerd! Een bijzondere top prestatie

 • Irma53

  Wat gebeurd straks met haar als de melkproductie minder en minder wordt, gaat ze zeker ook richting slachthuis. Haar leven bestaat alleen maar uit zwangerschappen. Het is geen superkoe, maar een zielige koe.

 • Foxxy

  Gefeliciteerd !
  @ Irma, het dier is ongetwijfeld goed verzorgd, en heeft ongetwijfeld een mooi leven! Doel van ons allen zulke dieren te fokken ! Elke dag te eten krijgen , en 2 maand vakantie (droogstaand) per jaar , voor 2 uurtjes melk afgeven/dag , lijkt me diervriendelijke CAO !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.