Rundveehouderij

Nieuws 1761 x bekeken

Toeslag Caring Dairy-boeren FrieslandCampina

Amersfoort - De FrieslandCampina-leden die Caring Dairy-melk gaan leveren aan Ben & Jerry's (Unilever), krijgen daarvoor een toeslag bovenop hun gewone melkprijs.

Hoe hoog die toeslag wordt, kan de zeuvelreus echter nog niet zeggen.

Bij Cono ontvangen de leden een Caring Dairy-toeslag van 0,75 cent per kilo melk.

Mogelijk gaan de Caring Dairy-toeslagen voor de 36 of 37 FrieslandCampina leden die aan dit programma meedoen, onderdeel uitmaken van een nieuw beloningssysteem dat onderdeel is van een aangepast Foqus Planet-systeem. Dit staat op stapel bij het bedrijf.

FrieslandCampina heeft nog geen definitief contract getekend met Ben & Jerry's, maar dit gebeurt mogelijk per 1 oktober, zegt directeur Jochanan Senf van Ben & Jerry's Europe. Dit bedrijf heeft besloten om naast Cono ook met FrieslandCampina in zee te gaan voor het Caring Dairy programma. Dit is deels gedaan uit oogpunt van risicospreiding over toeleveranciers, maar vooral ook om te kunnen voldoen aan de sterk toenemende vraag naar Ben & Jerry's producten. De fabriek in Hellendoorn, waar het ijs wordt gemaakt, is al bijna volledig bezet voor Ben & Jerry's alleen. Vroeger werd er ook veel ander ijs van Unilever gemaakt.

Nieuw op de productielijnen in Hellendoorn is sinds begin dit jaar 'Greek style frozen yoghurt' van Ben & Jerry's. Daarvoor levert FrieslandCampina al de grondstof, maar dit nog niet onder het Caring Dairy-label. Dat kan pas vanaf oktober.

Of registreer je om te kunnen reageren.