Rundveehouderij

Nieuws 791 x bekeken

Brand in Gerkesklooster onder controle

Gerkesklooster - Als gevolg van de brand bij FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster is het kaaspakhuis met daarin 45.000 Goudse kazen volledig verloren gegaan.

De brandweer gaf om 01.45 uur woensdagochtend het sein brandmeester. De hele dag werd er nog door de brandweer nageblust.

Waarschijnlijk zijn de kaasmakerij en andere onderdelen, waaronder een poedertoren, van het complex door de grote inzet van de brandweer uit de hele regio behouden is gebleven. Inspectieteams hebben in delen van de fabriek de schade kunnen opnemen. Een ander deel is nog niet toegankelijk vanwege oplaaiende brandhaarden. Over de geleden financiële schade valt volgens een woordvoerder nog niets te zeggen.

FrieslandCampina laat weten de productie van kaas in Gerkesklooster zo snel als mogelijk te willen hervatten. Geruchten over een mogelijke sluiting van de fabriek worden daarmee ontkracht. In de fabriek werken in totaal 170 mensen. De ochtendploeg heeft zich gisteren gewoon gemeld en hand en spandiensten geleverd aan de brandweerlieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.