Rundveehouderij

Nieuws 781 x bekeken

Hochwald optimistisch over 2014

Thalfang - Zuivelconcern Hochwald heeft vorig jaar de omzet verbeterd met ruim 19 procent naar krap €1,5 miljard.

De melkprijs die het bedrijf aan de leden van de moedercoöperatie uitgekeerde, steeg inclusief nabetaling en btw naar €42,13 per 100 kilo uitgaande van de gemiddeld binnen het concern gehaalde gehaltes van 4 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Deze cijfers presenteerde de Duitse coöperatie op de maandag gehouden algemene ledenraadsvergadering. De nabetaling bedraagt €1 tegen 65 cent in het voorafgaande jaar. Ook in het alweer halverwege gekomen lopende jaar houdt Hochwald eraan vast dat de vooruitzichten goed zijn. De melkmarkt blijft zich volgens de concernleiding in de tweede helft namelijk positief ontwikkelen. In de eerste vijf maanden steeg de omzet in ieder geval al verder, nu met krap 14 procent. Tegen de 45 procent daarvan is gerealiseerd op de exportmarkten. Vorig jaar was het exportaandeel in de omzet 32 procent.

Hochwald krikte tevens de melkplas vorig jaar op, namelijk met 118 miljoen kilo naar ruim 2,16 miljard kilo. Dat is mede te danken aan de komst van nieuwe leveranciers.

Het concern heeft zich voorts ook vorig jaar gemanifesteerd met investeringen om verder te kunnen groeien. In 2013 ging het om €47 miljoen. In de eerstkomende twee jaar volgen in het kader van de verwezenlijking van de groeiplannen nogmaals €90 miljoen. Volgend jaar al kan als uitvloeisel daarvan al een nieuwe installatie voor de demineralisering en droging van wei in gebruik worden genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.