Rundveehouderij

Nieuws 691 x bekeken

Brits slachthuis beboet voor overtreden BSE-regels

Launceston – Het Britse slachthuis H R Jasper & Son Limited in Launceston, Cornwall, is veroordeeld tot een boete van bijna 11.000 euro omdat het verzuimd had BSE-risicogevoelig materiaal te verwijderen uit schaapskarkassen waarvan het vlees bestemd was voor menselijke consumptie.

De vervolging was ingesteld door de voedselveiligheidsdienst Food Standard Agency. Hoofd operationele zaken Andrew Rhodes: ''De vleesindustrie werkt al jaren hard om het vertrouwen in de veiligheid van Brits vlees te herstellen. Sommige bedrijven houden zich helaas niet altijd aan de voorschriften. Deze zaak onderstreept weer eens dat de strikte controles die in ons land bestaan goed werken. Iedereen die de regels overtreedt, kan er zeker van zijn dat we een vervolging instellen.'' Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.