Rundveehouderij

Nieuws

Noord-Holland wint Champions League Veebeoordelen

Avenhorn - VSC Beemster won afgelopen zaterdag overtuigend de finale van de Champions League Veebeoordelen. Het team van Peter Akkerman, Pieter Jan Groot, Arno Helder en Trimco de Jonge behaalde over de drie te beoordelen rubrieken 912 punten. Tweede werd Drenthe met 841 punten en Noord-Brabant haalde met 839 punten de derde plaats.

De Noord-Hollanders behaalden vorig jaar al de tweede plek en maakten dit jaar hun favorietenrol waar en onttroonden de Friezen. Op basis van de mondelinge uitleg over de plaatsing van de koeien in de middagronde kreeg Gerrit van der Kolk uit Wierden een 9,5 van juryleden Adrion van Beek en Addy Morree. Tijdens de wedstrijd op het bedrijf van Jacob Wijnker en Ina van Ark moesten de teams drie groepen vaarzen, tweedekalfskoeien en oudere koeien beoordelen op een functionele bouw waarmee een koe lang mee gaat. De Noord-Hollandse deelnemers wisten vooraf dat ze sterk stonden omdat de teamleden op eerdere wedstrijden dit jaar ook al sterk scoorden. Daarnaast is er een paar keer gezamenlijk geoefend.

Of registreer je om te kunnen reageren.