Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Veehouderijbedrijf acht maanden stilgelegd

Arnhem - Een veehouder uit de gemeente Lopik is in hoger beroep veroordeeld tot stillegging van het bedrijf voor acht maanden en een taakstraf van 60 uren vanwege overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren en de Waterwet. Dit heeft de economische kamer van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitgesproken.

De veehouder is veroordeeld vanwege meerdere overtredingen, zoals het niet oormerken van zijn vee, het onafgedekt laten liggen van kadavers en het lozen van mest op het oppervlaktewater. De overtredingen waren geconstateerd in 2012. De veehouder stelde het vee niet te oormerken vanwege gewetensbezwaren. Eerder al waren er andere overtredingen geconstateerd. Aanvankelijk werd een hogere straf tegen de veehouder uitgesproken, maar in hoger beroep is het vonnis milder uitgepakt.

Laatste reacties

 • dayo

  kan die weer beginnen als de melkprijs weer wat beter is....

 • Mozes

  @dayo, ik denk niet dat deze melk levert. Bij de melkfabriek was hij er al lang uitgeknikkerd.

 • Elevage

  terecht. Door dit soort klungels krijgen boeren in het algemeen een slechte naam!

 • a.t.herwijnen

  Moeten zulke mensen geen beroepsverbod krijgen. Als je als chauffeur over de schreef gaat ben je voor minder langer je rijbewijs kwijt.
  Dit zijn ook de mensen waar de anti-boer organisaties van profiteren en dit negatieve beeld uitvergroten.

 • LUCTOR

  Als deze mensen nu eens geholpen werden om hun bedrijfsvoering op de rails te krijgen in plaats van onderuit geschoffeld te worden ik zie hier een taak in weggelegd voor kerkelijke organisaties en hun leden mocht de persoon in kwestie geen kerkelijke inslag hebben kan er misschien een nieuwe ziel gewonnen worden zou dit niet lukken dan is er toch een goede daad verricht zodat de grondslag waar ze voor staan(althans wordt uitgedragen) gestreeld wordt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.