Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Schotland wil BVD uitroeien

Edinburgh – Schotland voert volgend jaar de strijd tegen Bovine Virus Diarree (BVD) verder op met als doel de koeienziekte uiteindelijk uit te roeien.

Op dit moment zijn Schotse rundveehouders al verplicht hun dieren jaarlijks te laten testen op besmetting met BVD. Bovendien is het verboden dieren waarvan bekend is dat ze de ziekte onder de leden hebben te verkopen. Vanaf volgende zomer krijgen bedrijven die niet over een 'negatief-verklaring' beschikken te maken met een transportverbod. De National Farmers Union of Scotland dringt er daarom nogmaals bij haar leden op aan ervoor te zorgen dat hun BVD-verklaring actueel is en dat de dieren inderdaad elk jaar worden getest. "Voor veestapels die momenteel niet-negatief zijn, is de boodschap om samen met de veearts zo snel mogelijk naar een negatief-status toe te werken om te voorkomen dat men straks met de beperkingen geconfronteerd worden", aldus de NFUS. De bond wijst er daarbij op dat momenteel al 87 procent van de veebedrijven in Schotland BVD-vrij is.

Eén reactie

  • koestal

    87% is al vrij in Schotland van BVD,een heel mooi begin

Of registreer je om te kunnen reageren.