Rundveehouderij

Nieuws 3732 x bekeken 2 reacties

Spierings bijna beste betaalde topman Nieuw-Zeeland

Auckland - Theo Spierings, baas van het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra, is met een beloning van omgerekend €2,17 miljoen (NZ $3,5 miljoen) de op een na best betaalde topman in het Nieuw-Zeelandse bedrijfsleven, meldt de New Zealand Herald.

Alleen de topman van de ANZ-Bank gaat hem voor. Spierings verdient daarmee een kleine 8 ton meer dan topman van FrieslandCampina Cees 't Hart. Die staat in Nederland ook veel minder hoog in de ranglijst van best betaalde topmanagers.

FrieslandCampina is wel een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld, maar is lang niet de grootste onderneming van Nederland. In Nieuw Zeeland is Fonterra daarentegen met afstand de belangrijkste onderneming van het land.

Laatste reacties

  • Fermer

    RFC is dan misschien lang niet de grootste onderneming van Nederland, maar misschien wel de grootste belastingplichtige onderneming van BV Nederland,' met grote dank' aan de leden leveranciers. Want de boeren weten ze altijd te vinden in Nederland.

  • wmeulemanjr1

    Leuk geld, wat zal hij er mee gaan doen?

Of registreer je om te kunnen reageren.