Rundveehouderij

Nieuws 1801 x bekeken

Vooral boterprijs flink hoger op internetveiling

Auckland – De internetveiling voor zuivel van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra boekte op dinsdag 21 januari een plus ten opzichte van de voorgaande editie veertien dagen eerder.

De beursindex steeg met 1,4 procent . De belangrijkste prijsstijging betrof de opbrengst van boter en boterolie. Boterolie bracht per ton gemiddeld 5.641 dollar op (4.170 euro), ofwel 2,2 procent meer. Boter schoot gemiddeld 10,8 procent in prijs omhoog naar 4.657 dollar per ton (3.443 euro). De altijd belangrijke prijzen van zowel vollemelkpoeder (plus 0,1 procent) als mageremelkpoeder (-0,5 procent) veranderden ditmaal marginaal.

Van de overige verhandelde producten steeg in het bijzonder Cheddar-kaas in waarde (plus 10,4 procent naar 5.133 dollar per ton ofwel 3.795 euro).

De markt voor zuivel is behoorlijk vast, de veiling duurde dan ook kort: voor twaalf biedronden was maar iets meer dan twee uur nodig. De prijzen op de Fonterra-interveiling liggen nu ruwweg 40 procent hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.