Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Poolse invoer ondermijnt Britse veeprijs

Londen – Een toestroom aan rundvlees uit Polen en in mindere mate uit Ierland ondermijnt de veeprijzen in Groot-Brittannië. "Veel veehouders hebben hun dieren zo gefokt dat ze vlak voor de Kerst klaar waren voor de slacht maar de abattoirs hadden nauwelijks interesse in ons vee", stelt directeur Chris Mallon van de National Beef Association (NBA) in Farmers Weekly.

De toestroom zou te maken hebben met het verbod op ritueel slachten dat rond de zomer in Polen van kracht is geworden. Volgens Mallon krijgen Britse boeren het advies het vijf of zes weken later nog eens te proberen. "Maar dan zijn de dieren al over hun beste conditie heen." De NBA signaleert dat de prijs voor runderen in Groot-Brittannië zelf vorige week rond de 4,25 euro per kilo lag terwijl dat in Polen op nog geen drie euro uitkwam. Mallon: "Zelfs als je transportkosten meetelt, kom je nog goedkoper uit met vlees uit Polen."

Eén reactie

  • ewbos

    Ben veehouder in Polen. Voor slachtvee of nuka's moet ik zelf meerijden naar de slachterij om het gewicht te controleren. Ben bang dat het anders niet goed komt. Poolse veehouders (en ik dus ook) ontvangen te weinig voor het slachtvee, maakt niet uit wie de dieren opkoopt. Prijsafspraken?, wie weet het?

Of registreer je om te kunnen reageren.